måndag 26 augusti 2013

H A L L E N


foto: fialinsstil.blogspot.se

Här kommer ett litet kort från hallen. Det kommer mera foton från hallen, förhoppningsvis redan imorgon. Men nu har jag datorstrul och bilderna vill inte ladda upp. Så nya tag i morgon igen.

torsdag 22 augusti 2013

E N P L A T S A T T V Ä X A P Å







Mobilfoton: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

Torsdag och åter igen dags för FABRIKENS torsdagsteman efter ett långt sommaruppehåll. Idag är temat EN PLATS ATT VÄXA PÅ.
Eftersom jag lider av tidsbrist just nu får det bli lite gamla foton från barnens rum. Jag vet att det är världens sämsta kvalitet på fotona som är tagna med mobilen, men jag tänker så här...hellre lite dåliga foton än inget inlägg alls.

Ja barnens rum förändras verkligen efter hur de växer. Just nu kan jag styra inredningen ganska bra, men tänk om sisodär en 10 år när de förmodligen tycker att mamma har jättetöntig smak och vill fixa deras rum på sitt eget sätt och det ligger klädhögar slängda här och där. Nä, de får minsann tycka lika som mig och ordning och reda ska det vara. Blir spännande att se hur rummen kommer se ut, det återstår att se, ha ha! 

Gå in på FABRIKENS hemsida och hitta en salig hög av olika härliga bloggar.

tisdag 20 augusti 2013

S V A R T V I T P U D E R

 

 
 Bilder: från min Pinterest
 
Min favoritfärgskala...
 

måndag 19 augusti 2013

C O V E R L O V E


foto: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

Det är något speciellt med den där Kate... Älskar detta omslag på en ny tidningen jag köpte i helgen.

F O R M E X F A V O R I T E R


 






 foto: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

Här kommer några av godbitarna från årets FORMEX mässa. 
Jag ska erkänna att jag var lite besviken på mässan, hade förväntat mig att se något 'nytt'...men det var liksom mycket samma lika...man hade sett det mesta innan.

Man ser ju i alla fall vad jag drogs till.....det gamla vanliga svartgråvita och med inslag av metall. Känner mig så craaaazy :)

Mina favoriter på mässan var danska Menu, fantastiskt fina grejer!!! Nicolas Vahé blev jag inte heller besviken på, fin monter och sanslöst goda små smakprover. House doctors monter var också en av de finast och det mesta i montern skulle jag vilja ha här hemma. 
Snart 4 mån kvar till jul, känns avlägset... men när jag såg de fina paketen från en paket/pappersleverantör blev jag sjukt sugen på att göra fina julklappar och när jag sedan såg House Doctors SNOW, ja då kände jag att SNOW får gärna flytta in hos mig i jul fastän jag börjar bli trött på bokstäver. Det kändes ändå som något nytt inom julpyntsfronten, jag som inte är mycket för julpyssel i form av tomtar och troll :)

Det kommer fler foton från Formex framöver, har mobilen full av foton som jag vill dela med mig. Men detta får räcka för idag.

måndag 12 augusti 2013

F A V O U R I T E S





foto: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se
styling: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

Lite gamla pics på favoritprylar.


K Ä L L A R P I C S





Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

I vår källare hittar man samma färgtoner som i övriga huset. Vitt, svart, grått, lite naturinslag och så en dutt grönt i form av en växt.

H Ö S T F Y N D



foto: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

Hittade dessa godingar på H&M för några veckor sedan. Visst är de snygga!? Dock lite för stora men jag ska trycka i ett par sulor och hoppas då att de passar bättre. 
Nu är jag sugen på en dag med lite höstrusk så jag kan ta på mig mina nya skor och svepa in mig i leoscarfen (inköpt på VILA). 
Älskar verkligen höstmode, trött på mina sommarkläder nu! Konstigt det där...

fredag 9 augusti 2013

D E T A I L S

 



mobilfoton: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

Idag bjuder jag på lite detaljer från vårt hem. Håller på att flytta runt tavlor och smådetaljer hit och dit. Skulle vilja ha mer tid till att fixa här hemma och mer tid att måla fler tavlor. För det är ju så kul och man mår ju så bra i sin kreativa själ... 

onsdag 7 augusti 2013

G R A C E


foto: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

Gillar min nya parfym, den luktar så fräscht...och förpackningen är fin den med.

N A T T M Ö B L E R I N G








mobilfoton: Sofia A, fialinsstil.blogspot.com

Här pågår just nu nattmöblering. Vi försöker göra om i vår  'veranda'. Både jag och min man brukar få lite små ryck ibland och när man väl börjar ändra om är det svårt att sluta. Allt på första fotot är inköpt på antikbutiken jag pratade om i förra inlägget. Nu har vi brickan på halvbordet men jag är sjukt sugen på att ha lite fina whiskeykaraffer där sedan, spanar vidare efter några sådana. Även lådan på näst sista bilden köpte vi på Antikt i Lammhult. Sen köpte vi även ett klaffbord som vi ska lacka vitt och ha i köket. Stringhyllkonsoler hittade vi också och det var kanon då vi hade hyllplan över från vår gamla stringhylla, den blir också till att lacka vit och sätta upp ute i verandan. Sen har vi fått en gammal militärsäng av mina föräldrar som vi också ska lacka vit och ha som dagbädd/soffa ...och så blir det kuddar i svartvitt. Någon invigde den nya dagbädden på direkten och den var vist riktigt skön att somna i :)

Riktigt dåliga foton det här eftersom det är så mörkt nu när jag fotar och jag är lite lat och använder mobilen. Men det kommer slutresultatkort snart.

Dags att sova och drömma vidare om inredning.
Natti!

S U N N Y S U N D A Y







mobilfoton: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

I söndags hade vi en sådan härlig dag. Vi tog bilen till Antikt i Lammhult. Eter det åkte vi till Asa Herrgård och åt god mat på deras mysiga sommarveranda. Antik i Lammhult ligger mitt ute i djupaste Småländska skogen utanför Lammhult men väl värt ett besök. De har en billig avdelning där man kunde fynda och så en dyrare avdelning med lite finare grejer för den som är beredd att betala lite mer. Vi köpte lite smått och gott, återkommer om vad. På kvällen var vi hos goda vänner och åt grillat och njöt av den härliga sommarkvällen. Rosa luktärt och rosa nött nagellack fick bli färgklickarna denna söndag :)

fredag 2 augusti 2013

H EM M A H O S L & M

 
foto: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

Här kommer en liten tjuvtitt från ett alldeles underbart hem. Min vän Linda har den där fingertoppskänslan som bara vissa har och man hittar massa fina små stilleben och fina prylar i deras hem. Snart kommer det ett hemma hos reportage med härliga bilder och massa inspiration här på bloggen, så håll utkik!

D A T O R M A P P V Ä S K A

 

foto: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

Idag har jag äntligen köpt mig en liten fin mappdatorväska från P.A.P. Jag har i flera år sneglat på deras prylar, vill typ ha allt för det är så fint. Gillar för övrig deras grafiska profil, enkelt och snyggt, precis i min smak!

H Ö S T E N S M Y G E R S I G P Å

 



foto: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

Sommaren är ju alldeles fantastisk i år, vill inte att den ska ta slut. Men det konstiga är att jag nog redan är på väg in i hösten vad gäller dekorationen här hemma. Lite mysigt att byta ut sommarblommorna mot en liten ekplanta. Rödlökar och kronärtskocka känns också lite höstigt och gör sig fint ihop mot den grå betongen. Men länge leve sommaren och imorgon står det kanske sommarblommor på bordet igen.

H E M M A H O S E & A







 foto: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se

Igår var vi hemma hos goda vänner. Här kommer några pics, som jag knäppte lite hastigt med mobilen, från Elisabet och Andreas mysiga hem. Gissa vad det är för grönsak på bilden längst ner? Jag gissade på pumpa, men det var visst en mullig gurka :)